30 oktober; joy of life

465550988_a3557f4ffa

 

Veel gebaren, houdingen en bewegingen zijn universeel. We kennen ze van nature en worden van generatie op generatie overgedragen.

We kennen allemaal het gebaar van geven of de beweging wanneer je iets of iemand koestert.
En je weet misschien ook wat het is om dansend uit je dak gaan of zo in jezelf staan dansen dat je alles om je heen vergeet.
296_Dance_from_the_Joy_of_Life_by_Henri_Matisse
In vele volken staan, zitten of dansen mensen in een cirkel als er iets te vieren valt. Als het leven gevierd wordt.
Het is universeel en toch is het ook heel eigen. Het is jouw beweging en jouw gevoelswaarde die t hem doet!
Daar komt de bezieling vandaan!
Biodanza is het feest der herkenning, ook al is het soms heel onbewust.
We laten ons raken en dansen dat.
Kom je jezelf dansen? Om jouw plezier, lekkerte, geluk van het leven in beweging te brengen.
joy_fountain_london_03

 

23 oktober in Haarlem-Noord

      impulsief       uit eigen beweging        vloeiend               onvoorbereid            uit zichzelf            onbevangen
losjes     los         vanzelf             vrijwillig    23 OKTOBER  SPONTANITEIT   

 gezellig     ongekunsteld       gemakkelijk      ongevraagd     vlot        onbeschroomd    natuurlijk
gemeenzaam        eerlijk

Trimurti Didactic Training 2014 Final Graduation-18

DONDERDAGAVOND 23 OKTOBER DANSEN WE IN DE AMBONSTRAAT.
EN VRIJDAG DANSEN WE IN DE BIODANZAFABRIEK IN ZAANDAM:

“De kracht van de integrerende dans”

 24 oktober in de Biodanzafabriekimages-1

hand-in-handimages-1

Biodanza nodigt je uit je intieme relatie met het leven  te vieren.

Rolando Toro riep Biodanza in het Leven als antwoord op vele vragen en onzekerheden. Wereldwijd zijn er talloze plaatsen en momenten, waar we samen dansen, ontstaan. In de confrontatie met de immense oneindigheid zoeken wij elkaar op, nemen elkaar bij de hand, kijken elkaar in de ogen, vinden daar vaste grond.

Hoe en waarom werkt Biodanza zo goed? daar gaan we 24 oktober een beetje over vertellen en we gaan het vooral dansend verder ontdekken, ontplooien, ontvouwen, ontdooien we hopen je daar te ontmoeten! verdere informatie : vind je hier

16 oktober: Herfstvakantie

thumb

In de herfstvakantie is er geen wekelijkse vivencia.
Graag zien we je op 23 oktober.

————————————————————-

Rolando Toro, oprichter van Biodanza, wilde de wereld laten dansen. De mens de ervaring geven hoe het is om jezelf uit te drukken via je gebaren en je eigen bewogen bewegingen. Door dans, muziek en samen te zijn. Door samen te beleven en te groeien.

*De vivencia is de methode van Biodanza en betekent letterlijk
beleving. Met    vivencia bedoelen we de biodanzales. Met in vivencia bedoelen we de momenten dat je volledig ínthumb-1 de beleving bent. De verrukkelijkheid daarvan kun je in principe overal beleven. De biodanza lessen zijn erop (in)gericht en creëren de mogelijkheid om tijdens iedere dans in vivencia te raken.

 zie : filmpje piano op station.

kinderenEen vriendin is na de Biodanza vivencia*, op Amsterdam CS gaan genieten van de piano die door iedereen bespeeld mag worden.  Een voorbijgangervraagt voorzichtig of hij erbij mag dansen, een zangeres zet haar tas neer en zingt! Mensen staan te popelen om samen te creëren.
Dat maakt toch intens gelukkig!

 

9 oktober: VIVENCIA

 

thumbRolando Toro, oprichter van Biodanza, wilde de wereld laten dansen. De mens de ervaring geven hoe het is om jezelf uit te drukken via je gebaren en je eigen bewogen bewegingen. Door dans, muziek en samen te zijn. Door samen te beleven en te groeien.

 *De vivencia is de methode van Biodanza en betekent letterlijk beleving. Met  vivencia bedoelen we de biodanzales. Met in vivencia bedoelen we de momenten dat je volledig ín de beleving bent. De verrukkelijkheid daarvan kun je in principe overal beleven. De biodanza lessen zijn erop (in)gericht en creëren de mogelijkheid om tijdens iedere dans in vivencia te raken.

 zie : filmpje piano op station.

kinderenEen vriendin is na de Biodanza vivencia*, op Amsterdam CS gaan genieten van de piano die door iedereen bespeeld mag worden.  Een voorbijganger vraagt voorzichtig of hij erbij mag dansen, een zangeres zet haar tas neer en zingt! Mensen staan te popelen om samen te creëren.
Dat maakt toch intens gelukkig!