2 april: verwonderen

heimwee2afb“Blijf je verwonderen, zie in het gewone het bijzondere
Open je oren en je luistert, open je hart en je hoort
Open je ogen en je kijkt, maar niets is wat het lijkt
Laat je overdonderen en zie in het gewone het bijzondere”

filmpje : blijf je verwonderen

 

Biodanza is méér dan een gelegenheid om heerlijk te dansen op lekkere muziek.
De Biodanzales is een beleving!
Muziek, dans en contact zijn dé elementen om je volledig in de beleving te brengen.
De muziek en de voorgestelde dansen scheppen ideale voorwaarden om je eigen beweging te zoeken, te herkennen en ervan te genieten.
De Biodanzales is een ontmoeting.
Biodanza is ontstaan vanuit de liefde voor het leven; van waaruit we groeien en bloeien. We ontmoeten elkaar in onze oorspronkelijkheid. Plezier is ons kompas.

 

26 maart: levenslust

Levenslustig volgen van je impulsen. Tot uiting brengen in je beweging; in je dans, en jezelf de vrijheid geven om te verkennen, je vleugels uit te slaan, spanningen van je af te schudden, in het plezier en geluk te zijn,
lekker los en jezelf mogen zijn.
We nodigen je uit: Kom, dans met mij…het levenslustige verlangen.

FILMPJE: why I dance

imagesUntitledbiodanza portugal angelique 013_2

 

19 maart: levensruimte

billy-elliot-jamie-bell= Gelegenheid om te leven, zowel in ruimtelijke zin, als in de zin van niet belemmerd door omstandigheden van buitenaf.

 filmpje

Biodanza biedt je de gelegenheid (omstandigheid) om dansend je levensruimte te ervaren en daaraan expressie te geven.

sprong-1-1-198809schommelen-2600-meter-hoogte-300x249

7733-2 Adelaars samen

 

 

 

 

 

 

 

5 maart: put your light on

Peaceful-Childlachen-is-dus-echt-gezond

filmpje

Biodanza is geen therapie. Therapie betekent ‘heling’ of ‘helend’. Biodanza is zeker helend. Dus eh… klopt hier iets niet? Nou, eerlijk gezegd weet ik niet precies wat wel en wat niet een therapie zou mogen of moeten heten. Eén ding is zeker: bij Biodanza gaan we niet op zoek naar (een of meer) problemen waarmee je dan mag gaan worstelen. Een sterke overtuiging van Rolando Toro, die zijn roots overigens in de psychiatrie had, was dat het van groot belang is om te werken met ‘het licht’, zoals hij dat noemde. Ik vind dat een mooi idee… in plaats van donkere plekken in je ziel op te zoeken en daarmee te gaan worstelen, gaat Biodanza dat wat al goed is (en dat is nogal veel, al kun je dat vanuit een somberheid vaak niet zo goed meer voelen) activeren en waar nodig heractiveren. Een soort renovatie! Werken met het licht dus. Daarmee komen de donkere plekken vanzelf minder in de aandacht te staan of gaat daar het licht ook meer schijnen. We hebben nogal een cultuur gekweekt die het lijden vooropstelt als iets dat onze aandacht nodig heeft. Biodanza beoogt de goede kant van het leven, het deel van ons dat hartstikke leeft maar door onze preoccupatie met lijden vaak niet genoeg aandacht krijgt, weer bij onszelf in de schijnwerpers te krijgen. Met als doel al onze levensfuncties weer tot één geintegreerd geheel te krijgen: Jij in jouw volledige zijn.

bron: www.biodanzameteric.nl  van Eric Breider