Biodanza congres

Een Biodanza congres is er ieder jaar ergens in de wereld. Hier komen Biodanza liefhebbers, docenten, studenten en directeuren van alle scholen in de wereld, bij elkaar om te dansen!
Op deze bijzondere dagen kun je jezelf onderdompelen in de dans.., mensen ontmoeten, luieren, leren en de ‘poezie van de menselijke ontmoeting’ beleven in al zijn facetten.

Datum: 11 – 14 oktober 2018
Plaats: The Congress will take place in the Costa de la Luz, (Punta Umbría, Huelva, 100 kms from Seville)

zie voor alle info: https://escueladebiodanzad.wixsite.com/ebc2018eng

Van de website:

We define Biodanza as the poetry of human encounter. Therefore, a Biodanza Congress with hundreds of people coming from all over Europe and other parts of the world to live together, share and experience, is like a poem written by many hands, where each participant is a metaphor of the power of life, lines embraced in love verses, the collective construction of a living paradise.  

Biodanza start van het nieuwe seizoen

De Biodanza start van het nieuwe seizoen,
ook een kennismaking met Biodanza en de groep.

Biodanza

Biodanza in Frankrijk

Wil jij een komen dansen? Bij de groep van Margriet en Marjan:

Datum: vanaf 6 september 2018

Tijd: 20.00 – 22.00
Plaats: Ambonstraat 2a Haarlem

Kennismaken met Biodanza

Kom dans met ons.., maak kennis met de wijze van Biodanza: muziek brengt je in beweging en de groep brengt leven in de brouwerij.
Het is niet echt te vergelijken met andere methoden zoals de 5 ritmes. Dat is ook dans en toch heel anders dan Biodanza.
Het is fijn om deze verschillende methoden echt uit elkaar te houden en te komen voor Biodanza.
Kenmerkend voor een les is de uitnodiging om te dansen op je eigen twee benen in contact met de groep en alle (innerlijke) bewegingen die dat met zich meebrengt.

Alle lessen hebben een “affectieve” basis. Dat wil zeggen dat we op een veilige manier in contact zijn en zorg hebben voor onszelf en elkaar. Dus als groep heb je met elkaar te maken; via non-verbaal contact in de dans, via onze gebaren, oogcontact, spelletjes…. en ook met je ogen dicht lekker dicht bij jezelf in de veiligheid van de groep

Biodanza is als een laboratorium waarin we ons toestaan om te oefenen met alle menselijke waarden. En die brengen we in herinnering en willen we tot uiting brengen. Opdat we meer onszelf zijn en aanvoelen.

Daarom maakt het niet uit of je veel of weinig ervaring hebt. Iedereen die beweegt, kan dansen. Je hartenklop heeft ritme. Bovendien heeft iedereen behoefte aan contact.

de prijs voor de open les/proefles: €15,-